Fredag 09.00-10.00

OCT för nybörjare

OCT introducerades till världen 1991 och några år senare kom första apparaten på marknaden. 30 år senare är OCT ett lika viktigt instrument på en ögonklinik som spaltlampan och har möjliggjort distansbedömning av patienter som aldrig förr. Vi ska gå igenom många bilder på diverse (näthinne)sjukdomar/tillstånd för att visa potentialen som denna undersökningsmetod har.

Om Stamatios
Efter utbildning till läkare i Grekland flyttade till Sverige 2009 och har jobbat inom ögonsjukvården sedan dess. Sedan 2016 jobbar han på St Eriks ögonsjukhus, numera som överläkare inom medicinsk retina och uveiter med ett särskilt intresse för Imaging. Han har varit kursledare i Sverige samt regelbunden föreläsare på både svenska och internationella kongresser.

ANMÄL DIG KOSTNADSFRITT HÄR

Fredag 13.00-14.00 & lördag 10.00-11.00

Myopikommunikation i den kliniska vardagen 

Myopi kan kommuniceras evidensbaserat och effektivt, och du kan skräddarsy din kommunikation och därigenom förbättra upplevelsen för dina patienter. Temat för föredraget är kommunikation med såväl barn och föräldrar, vilket är högst aktuellt i det vardagliga kliniska arbetet som optiker.

 

Kursens syfte

Kursen syftar till att ge optikern nya verktyg för att kommunicera runt myopi och myopibehandling.

 

Vivianne Gergi är Legitimerad optiker och arbetar som Myopia Management Specialist på CooperVision. Hon har tidigare även drivit egen butik. 

 Lovisa Fagerlund är legitimerad optiker med en magisterexamen i klinisk optometri. Hon är den andra svensk någonsin som tilldelats ett fellowship av BCLA för sina insatser inom kontaktologi. Lovisa är ambasadör för International Myopia Institute och del av deras författargrupp, och arbetar på CooperVision.

 

ANMÄL DIG KOSTNADSFRITT HÄR

BESÖK NORDENS
STÖRSTA MÄSSA FÖR OPTIKBRANSCHEN!

Fyll i nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Stockholm Waterfront Congress Centre
Nils Ericsons Plan 4, 111 64 Stockholm

Martin Claeson, mässansvarig
+46 70 282 20 48
martin@at-event.se

Fabian Staaf, säljansvarig
+46 70 379 26 62
fabian@at-event.se

Selma Maderner, marknadskoordinator
+46 70 733 85 28
selma@at-event.se

Kul! Kontkta oss eller klicka här för att fylla i formuläret.